Cursus schoolopleiders gestart

Op 10 en 30 oktober zijn maar liefst 24 schoolopleiders gestart met de cursus voor schoolopleiders. Ze zijn verbonden aan één van de vijf AOS’en van OMO. De cursisten komen in totaal zes keer bij elkaar om zich (verder) te bekwamen in hun rol van schoolopleider. Deze rol is binnen een academische opleidingsschool redelijk complex.

Zo is de schoolopleider belangrijk in het organiseren van het opleiden in de school: het werven van werklekbegeleiders en goede leerwerkplekken binnen de school. De schoolopleider heeft in ook een rol bij het ontwerpen van geschikte leeractiviteiten voor studenten en in de begeleiding en beoordeling van aanstaande leraren. Daarnaast coacht en ondersteunt hij de werkplekbegeleiders.

De schoolopleider is een bruggenbouwer tussen de eigen school, scholen en instituten van de AOS en heeft ook een rol om bij te dragen aan de ontwikkeling.

Op deze rollen bereiden de cursisten zich voor door zich te verdiepen in de theorie, te oefenen en veel met elkaar uit te wisselen. Het leren van en met elkaar is immers een belangrijk uitgangspunt van de AOS.

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO